(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada psixologiya fanida ijtimoiy yetuklik masalalarini o‘rganishning nazariy-metodologik asoslari tahlili olib borilgan bo’lib, ijtimoiy yetuklik tushunchasining mohiyatini yoritib berilgan. Bundan tashqari talabalar ijtimoiy yetukligini tavsiflovchi asosiy ijtimoiy-psixologik komponentlarni aniqlangan. В данной статье проведен анализ теоретико-методологических основ изучения вопросов социальной зрелости в психологической науке, освещена сущность понятия социальной зрелости. Кроме того, выявлены основные социально-психологические компоненты, характеризующие социальную зрелость учащихся.