(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada siyosiy e’tiqod tushunchasi, jamiyat hayotida tutgan o’rni, uning mexanizmlari va funksiyalarini o’rganishga qaratilgan. Shuningdek, siyosiy e’tiqod shaxsiy va ijtimoiy hayotda muhim rol o’ynashi, insonning dunyoqarashi, qadriyatlari hamda hukumat va uning siyosatiga bo’lgan munosabatini aks ettirishi atroflicha yoritilgan. Shu bilan birgalikda, siyosiy e’tiqodning demokratik jamiyat qurilishidagi o’rni maqolaning asosiy mazmuni sifatida ko’rsatilgan.