(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotasiya. Maqolada soliq yuki ko‘rsatkichining ahamiyati, O‘zbekistonda iqtisodiy xatti-harakatlar va natijalarni shakllantirishda soliq siyosatining ahamiyatini ko‘rsatadi. Ular yuqori soliq stavkalari, murakkab qoidalar va past soliq axloqi tadbirkorlik faolligi va rivojlanishiga jiddiy to‘siq bo‘lishi jihatdan o‘rganilgan hamda ilmiy xulosa va takliflar shakllantirilib, soliq yukini hisoblash yo‘nalishlari nazarda tutilgan. Biroq, soliq to‘lovchilar davlat tovarlari va xizmatlarini moliyalashtirish uchun soliq tushumlaridan qanday foydalanish bo‘yicha o‘z afzalliklarini bildirganda, yuqori soliq yukini qabul qilishga tayyor.