(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Korrupsiya global muammo sifatida davlatlarning rivojlanishiga katta to‘siq bo‘lib qolmoqda. Axborot texnologiyalari (AT) va sun’iy intellekt (SI) bu muammoga qarshi samarali vosita sifatida qo‘llanila boshlandi. Ushbu tezisda, xorijiy va milliy tajribalarni o‘rganish orqali korruptsiyaga qarshi kurashda axborot texnologiyalarining qo‘llanilishi tahlil qilinadi.