(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Bugungi kunda korrupsiya butun dunyo bo‘ylab jiddiy muammo sifatida e’tirof etilib, davlatlarning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Korrupsiya nafaqat davlat boshqaruvi va biznes jarayonlariga, balki jamiyatning umumiy ahvoliga ham zarar yetkazadi. Shu sababli, korrupsiyaga qarshi kurashish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi.