(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Amir Temur asos solgan ulkan imperiya O’rta Osiyo tarixida davlatchilik rivoji, aholining ijtimoiy himoyasi va qonun ustuvorligi o’rnatilishidagi poydevorining mustahkamligiga hissa qo’shgan. Ayniqsa Buyuk ipak yo’li doirasidagi davlatlar bilan savdo iqtisodiy, madaniy va diplomatik aloqalar ahamiyatliligi nuqtayi nazaridan salmoqlidir. Bu aloqalarning muntazam olib borilishi ikkala tomon davlatlari va xalqlarining taqdirida muhim rol o’ynagan. Ushbu maqolada ana shunday aloqalar haqida so’z boradi.