(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация. Мақолада мотоблок билан қўшиб ишлатиш учун ишлаб чиқиладиган картошка ковлагич таянч ғилдирагининг параметрларини асослаш учун бўйича ўтказилган назарий тадқиқотларнинг натижалари келтирилган. Унга кўра мотоблок билан ишлатиладиган картошка ковлагич таянч ғилдирагининг диаметри Дғ≥0,35, ени бғ= 12 см, таянч ғилдирак тиш қисмининг узунлиги кўпи билан bpz=6 см бўлиши лозим.