(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация. Мақолада мотоблок базасидаги сабзавотчилик култиватори юмшаткич панжаси ишчи сиртининг узунлигини унинг иш кўрсаткичларига таъсирини ўрганиш бўйича ўтказилган тажрибаларнинг натижалари келтирилган. Тажриба натижаларига кўра тупроқнинг уваланиш даражаси агротехник талаблар даражасида ҳамда юмшаткич панжанинг тортишга қаршилиги кам бўлиши учун юмшаткич панжа ишси сиртининг узунлиги 175-200 mm оралиғида бўлиши лозимлиги аниқланган.