(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotasiya. Mazkur maqola foyda solig‘i bilan bog‘liq soliq ma’muriyatchiligini takomillashtirishga bag‘ishlangan. Foyda solig‘i davlat uchun muhim daromad manbai bo‘lib, samarali soliq ma’muriyatchiligi byudjet daromadlarini samarali yig‘ish va soliq to‘lovchilar tomonidan rioya etilishini ta’minlash uchun juda muhimdir. Ushbu tahlil jarayonni soddalashtirish, soliq to‘lashdan bo‘yin tovlash holatlarini kamaytirish va tadbirkorlik sub’ektlari uchun yanada qulay muhit yaratish maqsadida takomillashtirilishi mumkin bo‘lgan soliq ma’muriyatchiligining turli jihatlarini o‘rganadi.