(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada ixtisoslashtirilgan maktablarda fizika fanini chuqurlashtirib o’qitish maqsadida amaliy mashg’ulotlarni fanlar aro va ishlab chiqarish bilan integratsiyaa sosida tashkil etish metodikasi bayon etiladi. Fanlara rointegratsiya hamda ta’limda ishlab chiqarishi ntegratsiyasi amalga oshirish bosqichlari ilmiy metodik nuqtai nazarda naniqlangan. Amaliy mashg’ulotlarda berilgan masalani ko’p tomonlama, kompleks tahlil etish elektrostatika bo’limidan masalalar yechish misolida ko’rsatilgan. Bunda o’quvchilar o’rganilayotgan fizik jarayon haqida chuqurlashgan bilimga ega bo’ladilar.