(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Xalq cholgʻularida ijrochilik san’atini repertuarsiz tasavvur etib boʻlmaydi. Uning rivojlanish jarayoni ayni paytda kompozitorlik ijodiyotining rivojlanishi hamdir[1]. Shulardan kelib chiqib, biz ushbu asarni taxlilini qilishga jazm etdik.