(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Bugungi kunda bo’lajak boshlang`ich sinf o`qituvchilarining har tamonlama yetuk mutaxasis bo‘lib yetishib chiqishida axborot kompetentsiyasining juda katta ahamiyatga ega. Maqolada bo’lajak o‘qituvchilarning axborot kompetentsiyani takomillashtirishning nazariy asoslari keltirilgan. Today, information competence is of great importance in the development of each complete adult specialist of future primary school teachers. The article presents the theoretical basis for the improvement of information competence of future teachers.