(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada muallif tomonidan Sharq mutafakkirlarining asarlari, kashfiyotlari, zamonaviy ilm-fan va taraqqiyotga qo‘shgan hissalari, ma’naviyat, madaniyat va taʼlim-tarbiya sohalaridagi beqiyos yuksalishga va ustozlik maqomi to‘g‘risida berilgan qarashlari haqida ma’lumotlarni o‘rganish bugungi kunda ma’naviyat tarbiyasi bilan shug‘ullanuvchi har bir mutaxassisning vazifasi ekanligi ajdodlarimiz asrlar mobaynida yaratgan ma’naviy merosni o‘sib kelayotgan avlod, butun xalqimiz poydevori ekanligi alohida ajratib ko’rsatilgan. Sharq mutaffakirlarining pedagogik qarashlaridan foydalanib, bolajak pedagoglarning manaviy-axloqiy fazilat (kompetensiya)larini rivojlantirish yuzasidan taklif va tavsiyalar ham keltirib o‘tilgan. In this article, the author examines information about the works, discoveries, contributions to modern science and development, the incomparable rise in the fields of spirituality, culture and education, and the views given by the author about the status of mentors. It is highlighted that the duty of every specialist engaged in character education is the spiritual heritage created by our ancestors over the centuries, which is the foundation of the growing generation and our entire nation. Using the pedagogical views of Eastern thinkers, suggestions and recommendations were also made regarding the development of spiritual and moral qualities (competencies) of young pedagogues. В данной статье автор рассматривает информацию о трудах, открытиях, вкладе в современную науку и развитие, несравненный подъем в области духовности, культуры и образования, а также взгляды автора на статус наставников. что обязанностью каждого специалиста, занимающегося воспитанием характера, является духовное наследие, созданное нашими предками на протяжении веков, которое является фундаментом подрастающего поколения и всей нашей нации. С использованием педагогических взглядов восточных мыслителей также были сделаны предложения и рекомендации по развитию духовно-нравственных качеств (компетенций) молодых педагогов.