(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Dunyoda aralash ta’lim sharoitida ta’lim oluvchilarning shaxsiy axborot xavfsizligini rivojlantirishning pcixologik-pedagogik omillarini aniqlashtirish, bo‘lajak o‘qituvchilarda axborot bilan ishlash, kommunikativ kompetentlikni shakllantirishning didaktik tizimini takomillashtirishga doir qator ilmiy izlanishlar olib borilmoqda. Ayniqsa, ochiq axborot muhiti sharoitida bo‘lajak o‘qituvchilarda axborot-kommunikativ kompetentlikni rivojlantirish, ta’lim oluvchilarning axborot-taxnologik kompetentligini rivojlantirishning didaktik texnologiyalarini takomillashtirish muhim ahamiyat kasb etadi. Bu esa, ta’lim oluvchilarda axborot-kommunikativ kompetentlikni rivojlantirishning innovatsion modellarini ishlab chiqish, bo‘lajak pedagoglarda axborot-kommunikativ kompetentlikni rivojlantirishning pedagogik mexanizmini takomillashtirishni taqozo etadi.