(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
В данной статье повествуется о развитии понятия культуры. Также рассматривается термин «математическая культура» как часть общей культуры. Говорится о процессе развития самого термина «культура» и расширение его значений. Также рассматривается применение компетентностного подхода в процессе формирования математической культуры. Ushbu maqolada madaniyat tushunchasining rivojlanishi haqida so'z boradi. “Matematik madaniyat” atamasi ham umumiy madaniyatning bir qismi hisoblanadi. “Madaniyat” atamasining rivojlanish jarayoni va uning ma’nolarining kengayishi muhokama qilinadi. Matematik madaniyatni shakllantirish jarayonida kompetensiyaga asoslangan yondashuvdan foydalanish ham ko'rib chiqiladi. This article talks about the development of the concept of culture. The term “mathematical culture” is also considered as part of general culture. The process of development of the term “culture” itself and the expansion of its meanings are discussed. The use of a competency-based approach in the process of forming a mathematical culture is also considered.