(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Fikrlash qobiliyatlari, tanqidiy fikrlash va tanqidiy fikrlash tendentsiyalari tushunchalari o'rganilayotganda yana bir ta'kidlanishi kerak bo'lgan masala - bu o'quv dasturlaridir. Bu tushunchalarning ta’lim dasturlaridagi o‘rni ushbu tushunchalarga va yuqorida qayd etilgan xususiyatlarga ega bo‘lgan shaxslarni tayyorlashga berilgan ahamiyatni tushunish nuqtai nazaridan muhim ahamiyatga ega. Shu bois ushbu maqolada tanqidiy fikrlashning ta’lim dasturlari rivojidagi ahamiyati hamda bu qobiliyatni yuksaltirish omillari tahlil etiladi.