(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola o’zbek xalq musiqa ijodiyotida ohangdoshlik xususiyatlarining umumiy va farqli tomonlari, mazkur xalqning xalq ogʻzaki ijodi namunalarining mazmun-mohiyatidagi musiqiy ifodaviylik xususiyatlari kabi masalalarni ham qamrab olingan bo’lib, bu o’z navbatida xalq qo’shiqlari turli janrlarining lmiy-nazariy ahamiyatini yoritishga xizmat qiladi.