(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada Markaziy Osiyo musiqiy folklorshunosligi janrining ilmiy sohasi bo’yicha tadqiqotlar tahlil qilingan bo’lib, Turk folklorshunosligi musiqasida xalqlarning yashash tarzi, dunyoqarashi, armonlari va o’ylari kabi psoxologik xususiyatlari ifodalangan.