(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Pedagogika-bu atama yunoncha so’zdan olingan bo’lib, Bola yetaklovchi’’degan ma’noni bildiradi. Pedagogika fan sifatida bola tarbiyasining nazariy asoslarini o’rganuvchi fan. Pedagogikaning bosh ob’ekti-shaxs hisoblanadi. Pedagogika-ta’lim va tarbiya asosida bolalarni o’qitadigan fanlar majmuasi.Pedagogika inson shaxsini shakllantirishga doir fan sifatida falsafa, etika, estetika, madaniyatshunoslik, psixologiya, iqtisodiyot kabi fanlar bilan bog’liq. Pedagogy is a term derived from the Greek word meaning , Child leader’’.Pedagogy as a science is a science that studies the theoretical foundations of child education.The main object of pedagogy is the person.Pedagogy is a complex of subjects that teach children based on education and upbringing. Pedagogy as a science related to the formation of human personality is related to such sciences as philosophy, ethics, aesthetics, cultural studies, psychology, economics.