(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ўсимликларда миқдорий белгиларни алоҳида таҳлил қилишдан кўра уларни комплекс таҳлил қилиш қимматли хўжалик белги-хусусиятлари мажмуига эга бўлган тизма ва навлар яратиш учун муҳимроқдир. Маҳаллий нав ва тизмаларда омилли ва кластерли таҳлил усулларини қўллаш бўйича ишлар олиб борилган.