(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada o’smir yoshidagi o‘quvchilarini bilim olishga, darslarga, fanlarga bo‘lgan qiziqishlarini yanada oshirishda maktab psixologining o‘rni, vazifalari va psixokorreksion usul va metodlari haqida yoritib berilgan. Bundan tashqari o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarni, fikrlarni va his tuyg’ularini adekvat o‘rnatish va bir-birlariga nisbatan samimiy munosabatlarini shakllantirish haqida keltirib o‘tilgan.