(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Funktsionallik: ma’lumotlarni shifrlash qurilmalari maxfiy ma’lumotlarni faqat vakolatli foydalanuvchilar tomonidan shifrlanishi mumkin bo’lgan o‘qib bo‘lmaydigan kodga aylantirish orqali himoya qiladi. Ushbu qurilmalar apparatga asoslangan bo’lishi mumkin, bu esa dam olish paytida ma’lumotlar uchun mustahkam xavfsizlik choralarini ta’minlaydi. Ahamiyati: maxfiy ma’lumotlarni himoya qilish ruxsatsiz kirish va ma’lumotlar buzilishining oldini olish uchun juda muhimdir. Shifrlash qurilmalari jismoniy saqlash qurilmalari o‘g‘irlangan bo‘lsa ham, ma’lumotlar xavfsiz va kirish mumkin emasligini ta’minlaydi. Функциональность: устройства шифрования данных защищают конфиденциальную информацию, превращая ее в нечитаемый код, который может быть зашифрован только авторизованными пользователями. Эти устройства могут быть аппаратными, что обеспечивает надежные меры безопасности для данных в состоянии покоя. Важность: защита конфиденциальных данных имеет решающее значение для предотвращения несанкционированного доступа и утечки данных. Устройства шифрования гарантируют, что данные безопасны и недоступны, даже если физические устройства хранения украдены.