(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada o`smirlik yoshidagi o`quvchilarga ta’lim va tarbiya bеrish jarayonida uchraydigan ayrim qiyinchiliklar, bu yoshdagi bolalarning psixologik, fiziologik rivojlanishi va xususiyatlari o‘rin olgan. Наr tomonlama yetuk, barkamol shaxsni tarbiyalash hozirgi kun ta’lim tizimi oldidagi dolzarb muammolardan biridir. Shu boisdan o’smirlik davrining psixologik hamda fiziologik xususiyatlarini bilish, o’rganish tarbiyachilar, pedagoglar, psixologlar va ota-onalar uchun muhim ahamiyatga ega.