(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada Qadimgi Eron hududida yashagan qabilalar, ular ittifoqining tashkil topishi va bu jamolarning davlat darajasiga ko’tarilishi haqida so’z ketadi. Shuningdek Qadimgi Eron va Turon xalqlarining savdo, harbiy va madaniy aloqalari to‘g‘risida ma’lumotlar beriladi.