(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fanlararo integratsiya, boshlang‘ich sinflarda “Tarbiya” darslarida integratsion ta’limni yo‘lga qo‘yishning ayrim talab va shartlari yoritilgan bo‘lib, integratsion darsning umumiy xususiyatlari atroflicha bayon etiladi. Tarbiya fanining maqsadi, tarbiya fanini oʻqitishda oʻqituvchi uchun adabiyotlar roʻyxati, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini tarbiya darslari orqali o’quvchilarga bilim berishda o’zaro fanlararo aloqadorlik integratsiyalash orqali vatanga muhabbat ruhida tarbiyalash vatanparvarlik hislarini oshirishda tarbiya fanida qoʻllaniladigan metodlar toʻg‘risida, hozirgi rivojlanayotgan davrda insonlarning tarbiya faniga boʻlgan e’tiborini kuchaytirish zarurligi toʻg‘risida fikrlar keltirilgan.