(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Mazkur tezisda stomatologiyada mijozlarni qabul qilish grafigini avtomatlashtirishning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyatini o'rganilgan. Avtomatlashtirish tizimlarining joriy etilishi stomatologik klinikalar uchun resurslarni samarali boshqarish, ishchi kuchining unumdorligini oshirish, mijozlar bazasini kengaytirish va ma'lumotlarni tahlil qilish imkoniyatlarini taqdim etishi, bemorlar uchun esa bu tizimlar qulaylik, xizmat ko'rsatish sifatining oshishi, shaffoflik va ishonchlilik, hamda inkluzivlikni ta'minlashi natijasida, avtomatlashtirilgan qabul qilish tizimlari iqtisodiy samaradorlikni oshirishi, hamda ijtimoiy jihatdan muhim ahamiyatga ega ekanligi yoritilgan.