(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Muso Toshmuhammad o‘g‘li Oybek haqida eng qiziqarli ma’lumotlar yig’indisi olindi, Oybek o’z davrida mohir shoir va romanistligi, romanlarining realistic ifodalanganligi, Oybek she’riyati nihoyatda go‘zal bo‘lib, o‘zining sodda, ravon va ifodali tilda, boy va rang-barang tasviriy vositalarda yaratilganligi bilan alohida ajralib turishi haqida ma’lumotlar keltirildi Получен сборник интереснейших сведений об Ойбеке, сыне Мусы Ташмухаммеда, Ойбек был искусным поэтом и прозаиком своего времени, реалистическое выражение его романов, поэзия Ойбека чрезвычайно красива, ее простота, даны сведения, которые его отличает беглый и выразительный язык, богатые и красочные изобразительные средства. A collection of the most interesting information about Oybek, the son of Musa Tashmuhammed, was received. Oybek was a skilled poet and prose writer of his time, the realistic expression of his novels, Oybek’s poetry is extremely beautiful, its simplicity, information is given that distinguishes him with a fluent and expressive language, rich and colorful visual means.