(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda Qoraqolpog`iston huquqiy tizimining bir bo`lgabo`lgan bo`lgan Qoraqolpog`iston Respublikasi sud hkoimyati tizimi o`rganilgan. Sud hokimyatining qonuniy asoslar, respublika sud tizimining turlari, ularning tarkibi hamda sudyalar maqomi to`g`risida so`z yuritilgan.. Bundan tashqari Qoraqolpog`iston Respublikasi Sud rayosati haqida ma`lumot berilgan. In this thesis, the judicial system of the Republic of Karakolpagstan, which is a part of the legal system of Karakolpagstan, was studied. The legal framework of the judiciary, the types of the Republican judicial system, their composition and the status of judges were mentioned.. In addition, information is provided about the judicial Presidium of the Republic of Karakolpokhistan.