(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ушбу мақолада Хоразм вилояти тупроқ иқлим шароитида экилаётган янги истиқболли S-8294 ва Султон ғўза навларни илгаритдан екиб келинаётган Хоразм-127 навига таққослаган холда бир чаноқдаги пахта оғирлигига экиш тизимласини (схема) ҳамда чилпиш муддатларини таъсири ўрганилади. В данной статье изучено влияние схемы посадки на массу хлопчатника с коробочки, сравнивая новые перспективные сорта хлопчатника Султан и С-8294, высаженные в почвенно-климатических условиях Хорезмской области со старыми Хорезмскими. -127 сорт. This article studies the influence of the planting system( scheme) on the weight of cotton per boll and chipping periods comparing to the new promising Sultan and S- 8294 cotton varieties planted in the soil and climatic conditions of Khorezm region with the old Khorezm-127 variety