(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada jamiyatning asosiy bo’g’ini bo’lmish oilaning o’rni haqida fikr yuritilgan. Oila muammosi eng qadimgi davrlardayoq dolzarb muammo sifatida e’tirof etib kelingan. Jumladan, zardo‘shtiylik dinining muqaddas kitobi “Avesto”da bolalarni ijtimoiy hayotga tayyorlashda jamiyatdagi mavjud tartib-qoidalarga o‘rgatish, bunyodkorlik va yaratuvchilik ruhida tarbiyalashga katta e’tibor berilgan