(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada biologiyani o'qitishning zamonaviy usullari ochib berilgan. Ko'pgina biologik jarayonlar murakkab. Tasavvurli fikrlash qobiliyatiga ega bo'lgan bolalar rasmsiz mavhum umumlashmalarni o'rganishda qiyinchiliklarga duch kelishadi, ular jarayonni tushunishga yoki hodisani o'rganishga qodir emaslar. Ularning mavhum tafakkurining rivojlanishi tasvirlar orqali sodir bo'ladi. Multimediyali animatsiya modellari o'quvchi ongida biologik jarayonning yaxlit tasavvurini shakllantirish imkonini beradi interaktiv modellar jarayonni mustaqil ravishda "loyihalash", xatolaringizni tuzatish va o'zingizni tarbiyalash imkonini beradi; Maktab ta'limi rivojlanishining hozirgi bosqichida sinfda kompyuter texnologiyalaridan foydalanish muammosi juda dolzarb bo'lib bormoqda.