(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyevning Oliy Majlisga yo`llagan Murojaatnomasida 2020 yil — “Ilm, ma`rifat va raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish yili” deb e`lon qilindi. Ushbu Murojaatnomani nafaqat joriy yilga qo`llanma va yo`llanma sifatida, balki yaqin o`rta muddat uchun O`zbekistonning taraqqiyot yo`lini belgilab beruvchi dastur, fundamental ahamiyatga ega bo`lgan hujjat sifatida baholash mumkin. Davlatimiz rahbari tomonidan ilm-ma`rifatga alohida urg`u berilishi va bu orqali raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish masalasi kun tartibiga qo`yilishi iqtisodiy-ijtimoiy, siyosiy jihatdan kuchli, bozor iqtisodiyoti qonunlari to`liq amal qiladigan demokratik davlat qurishga qaratilgan muhim qadam ifodasidir.