(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
xArm-xArm robotlari haqida gapiradigan bolsak bu robotlar koplab foydali ishlarni bajara oladi misol uchun imkoniyati cheklanganlarga yordam berish,yullarni kotarish, tushirish kabi bir qancha ishlarni bajarish uchun mo’ljallangan. xArm robotlarini boshqarishda Python dasturlash tilidan foydalanishimiz mumkin. Ushbu maqolada xArm robotlarini dasturlash orqali boshqarishni ko’rib chiqamiz. xArm roboti - UFACTORY korxonasi tomonidan ishlab chiqarilgan sanoat roborlaridir (manipulyatorlari). xArm robotlari koplab foydali ishlarni bajara oladi misol uchun imkoniyati cheklanganlarga yordam berish,yullarni kotarish, tushirish kabi bir qancha ishlarni bajarish uchun mo‘ljallangan. To‘g’ri og’ir bo‘lgan yuklarni ko‘tara olmasligi mumkin lekin bu hozircha faqatgina yengil bo‘lgan narsalar uchun.