(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
The article explores the morphological structure of words in the English and Uzbek languages. It examines the differences and similarities in the ways words are formed and modified in these two languages. Key aspects discussed include the use of affixes, root words, and inflectional and derivational processes. The analysis provides insights into the linguistic characteristics and complexities of these languages. Cтатья исследует морфологическую структуру слов в английском и узбекском языках. В ней рассматриваются различия и сходства в способах образования и модификации слов в этих двух языках. Ключевые аспекты, о которых идет речь, включают использование аффиксов, корневых слов, а также процессов словоизменения и словообразования. Анализ дает представление о лингвистических характеристиках и сложностях этих языков. Ushbu maqola ingliz va o'zbek tillarida so'zlarning morfologik tuzilishini o'rganadi. Ushbu ikki tilda so'zlar qanday hosil qilinishi va o'zgartirilishi bo'yicha farqlar va o'xshashliklarni tahlil qiladi. Muhokama qilingan asosiy jihatlar orasida affikslardan, ildiz so'zlardan, shuningdek, o'zgartiruv va yasalish jarayonlaridan foydalanish bor. Tahlil ushbu tillarning lingvistik xususiyatlari va murakkabliklariga yangi qarashlar beradi