(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
This article provides a comprehensive overview of the similarities and differences between nouns in the Uzbek and English languages. It examines the grammatical features, case systems, and usage patterns of nouns in both languages, highlighting the unique characteristics and challenges faced by speakers and learners. The key findings contribute to a deeper understanding of the linguistic structures and facilitate effective communication and language acquisition. Hастоящая статья предоставляет всестороннее описание сходств и различий между именами существительными в узбекском и английском языках. В ней рассматриваются грамматические характеристики, системы склонения и модели использования существительных в обоих языках, освещаются уникальные особенности и трудности, возникающие у говорящих и изучающих эти языки. Полученные ключевые результаты способствуют более глубокому пониманию лингвистических структур и облегчают эффективную коммуникацию и изучение языков. Ushbu maqola Oʻzbek va Ingliz tillaridagi otlarning oʻxshash va farqli jihatlari haqida yaxlit fikr beradi. U Oʻzbek va Ingliz tillarida otlarning grammatik xususiyatlari, kеyingi holat sistеmalari va ishlatilish modеllarini oʻrganadi, hamda ularning oʻziga xos xususiyatlarini va oʻrganuvchilar uchun muammolarni yoritib bеradi. Asosiy yakunlar ushbu tillarning lingvistik tuzilishlarini chuqur tushunishga va samarali kommunikatsiya va til o'zlashtirish jarayoniga hissa qo'shadi.