(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada til xususiyalaridan bir leksik xususiyatni aniqlashda diniy atama va iboralarga murojaat qilingan. O‘z navbatida tilning leksik birliklarning lingvistik tahlilini qilishda bir qadar lug‘atlarga murojaat qilingan. Jumladan, B. Hasanovning “Qur‘oni Karim so’zlarining arabcha-o‘zbekcha ko‘rsatgichli lug‘ati”, A. Nurmonovning “O‘zbek tilshunosligi tarixi” hamda ustozimiz Sh. Mahmaraimovaning “O’zbek tili teomorfik metaforalarining qisqacha konseptual lug’ati” kabi qo‘llanmalaridan foydalanib diniy leksik birliklarning lingvistik tahliliga e’tibor qaratilgan. Shuningdek ba‘zi diniy atamalarning o‘ziga xos leksik xususiyatlari, etimologiyasi, hozirgi kundagi ahamiyati, qanday ma’noda ifodalanishi aks etgan.