(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Sho`rlangan yerlarni o`zlashtirish uchun uning sho`rini yuvish yoki ekinlar ekish orqali amalga oshiriladi. Bunda esa sho`rlangan tuproqlarga chidamli ekinlar turidan foydalanish qo`l keladi. Освоение засоленных земель осуществляется путем промывки их солью или посадки сельскохозяйственных культур. Полезно использовать культуры, устойчивые к засоленным почвам. To develop saline lands, it is done by washing its salt or planting crops. It is useful to use crops resistant to saline soils.