(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada bugungi kunda umumiy o‘rta taʼlim maktablarida o‘quvchilarning qiziqishlarini aniqlash, ularni kasbga yo‘naltirish borasida olib borilayotgan ishlar, erishilgan natijalar, mavjud muammolar va amalga oshirilishi lozim bo‘lgan vazifalar yoritilgan.