(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada naftalin haqida malumot berilgan.Naftalin haqidagi dastlabki ma'lumotlar buyuk ozarbayjon shoiri va mutafakkiri Nizomiy Ganjaviy (1141-1201) asarlarida uchraydi. Taniqli sayyoh Marko Polo XIII asrda yozilgan "Buyuk Tartariyada" risolasida Naftalinni ham eslatib o'tadi.