(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Республикамиз кимё саноат корхоналаридаги бизнес муҳит, улардаги мулкий бошқарув тизимининг ташкилий асосларини тадқиқ этиш натижасида ҳозирги иқтисодий ислоҳотлар шарт-шароити туфайли уни янада такомилаштиришга эҳтиёж вужуда келмоқда. Акциядорлик жамиятларида мулкий бошқарувни такомиллаштириш учун, энг аввало, бошқарув механизмининг замонавий амалиётини тадқиқ этиш лозим бўлади. Бунинг учун эса, ушбу бошқарув механизми бўйича улкан тажрибага эга давлатлардаги илғор тажрибани аниқлаш ва улардан миллий иқтисодиётимиз шарт-шароитларига мувофиқ равишда фойдаланиш имкониятларини баҳолаш лозимдир. Маълумки, ҳозирги пайтда мулкий сектор корхоналарини ривожланишига бир қатор омилларнининг таъсирида (миллий анъаналар, иқтисодиёт ривожланишининг хусусиятлари, давлат аралашуви ва бошқалар) мулкий бошқарув тизимининг ўзига ҳос бир-биридан ажралиб турадиган уч тури фарқланади, булар: инглиз-америка (инглиз-саксон модели), немис ва япон моделлари.