(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Muhammad Bayramxon hayoti va ijodi sharq va g’arb adabiyotida o’rganilishi xususida tadqiqot olib borilgan. Devonlaridan ma’lumot keltirilgan. Manbalardagi Bayramxon haqidagi fikrlar va olimlarning qarashlari keltirilgan. Ijod na’munalari yoritib berilgan. In this article, a study of the life and work of Muhammad Bayramkhan in Eastern and Western literature was conducted. Information from the Dewans is given. Openions and views of scientists about Bayramkhan in the sources are given. Examples of creativity are highlighted.