(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
O‘smir yoshdagi o‘quvchilarning hayotda muvaffaqiyatga erishish uchun zarur bo‘lgan hayotiy ko‘nikmalarni rivojlantirish zamon talabi hisoblanadi. Bu jarayonni baholash juda qiyin, chunki psixologlar o‘smir yoshidagi oʻquvchilarini eng adekvat va o‘ziga xos holatda - darsda oilasi bilan birga bo‘lganlarida o‘zlarini tutishlari va xarakter xususiyatlarini o‘rganib taxlil qiladilar. Hayotiy ko‘nikmalarni shakllantirishning o‘ziga xos usul va metodlari haqida fikr-mulohazalar keltirib o‘tilgan.