(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada soliqlar davlat tomonidan amalga oshiriladigan asosiy iqtisodiy vositalardan biri ekanligi hamda davlat budjet-soliq siyosatining iqtisodiyotda tutgan o’rni yoritib berilgan.O’zbekiston Respublikasi iqtisodiyotida ro’y berayotgan tub o’zgarishlar,moliyaviy-iqtisodiy nazariya,budjet-soliq siyosati va budjetning huquq va majburiyatlarining bajarilishini ijtimoiy-iqtisodiy yaratuvchilik ruhida qayta ko’rib chiqishni talab etmoqda.Budjet-soliq siyosati strategyasini belgilash,davlat daromadlar,xarajatlari va qarzlarini boshqarish kabi masalalarning nazariy va ilmiy jihatlarini o’rganish natijasi asosida budjet-soliq siyosati yaxlitligini ta’minlashni takomillashtirish masalasi ilgari surilgan.