(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola davlat byudjeti mablag‘larining murakkab ishlariga, xususan, ta'lim tizimiga yo‘naltirilgan xarajatlarga bag‘ishlangan. Keng qamrovli adabiyotlarni ko‘rib chiqish, byudjet ma'lumotlarini tahlil qilish va uslubiy ekspertiza orqali u xalq ta'limini moliyalashtirishning naqshlari, tendentsiyalari va muammolariga oydinlik kiritadi. Bu erda keltirilgan topilmalar va munozaralar siyosatchilar, o‘qituvchilar va manfaatdor tomonlar uchun ta'limni moliyalashtirish samaradorligi va samaradorligini oshirish uchun qimmatli tushunchalarni beradi.