(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada chet el kompozitori Lyudvig Van Bethoven sonatalarining janr rivoji, musiqiy ifoda vositalar ahamiyati, shuningdek uslublarning o’zaro munosabat masalalari yoritib o’tilgan (sonata 27 misolida). В данной статье описывается жанровое развитие сонат зарубежного композитора Людвига Ван Бетховена, значение музыкальных выразительных средств, а также вопросы взаимосвязи стилей (на примере сонаты 27). This article describes the genre development of foreign composer Ludwig Van Beethoven’s sonatas, the importance of musical means of expression, as well as the issues of interrelationship of styles (as an example of sonata 27).