(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
This article explores the utilization of games as effective tools for education, highlighting their benefits, various types, and practical integration strategies. It emphasizes how games promote engagement, active learning, skill development, differentiation, and assessment. The article provides insights for educators seeking to leverage games to create dynamic and immersive learning experiences that cater to diverse learning styles and abilities. В этой статье рассматривается использование игр в качестве эффективных инструментов обучения, подчеркиваются их преимущества, различные типы и практические стратегии интеграции. В ней подчеркивается, как игры способствуют вовлечению, активному обучению, развитию навыков, дифференциации и оценке. В статье содержится информация для педагогов, стремящихся использовать игры для создания динамичного и захватывающего учебного процесса, учитывающего различные стили обучения и способности. Ushbu maqola o'yinlardan ta'lim uchun samarali vosita sifatida foydalanishni o'rganadi, ularning afzalliklari, har xil turlari va amaliy integratsiya strategiyalarini ta'kidlaydi. Bu o'yinlar jalb targ'ib qanday urg'u, faol ta'lim, mahorat rivojlantirish, farqlash, va baholash. Maqolada turli xil o'quv uslublari va qobiliyatlariga mos keladigan dinamik va immersiv o'quv tajribalarini yaratish uchun o'yinlardan foydalanishga intilayotgan o'qituvchilar uchun tushunchalar berilgan.