(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
This article explores three innovative approaches to language education: task-based learning (TBL), content-based learning (CBL), and project-based learning (PBL). It examines the principles, methodologies, and benefits of each approach, highlighting their effectiveness in fostering meaningful language use, engagement, and proficiency. Through a comprehensive analysis, the article demonstrates the transformative potential of TBL, CBL, and PBL in language acquisition and communication skills development. В этой статье рассматриваются три инновационных подхода к языковому образованию: обучение, основанное на задачах (TBL), обучение, основанное на содержании (CBL), и обучение, основанное на проектах (PBL). В статье рассматриваются принципы, методологии и преимущества каждого подхода, подчеркивается их эффективность в обеспечении осмысленного использования языка, вовлеченности и владения им. На основе всестороннего анализа в статье демонстрируется преобразующий потенциал TBL, CBL и PBL для овладения языком и развития коммуникативных навыков. Ushbu maqola til ta'limiga uchta innovatsion yondashuvni o'rganadi: vazifalarga asoslangan ta'lim (TBL), tarkibga asoslangan ta'lim (CBL) va loyihaga asoslangan ta'lim (PBL). U har bir yondashuvning tamoyillari, metodologiyalari va afzalliklarini o'rganib chiqadi, ularning tildan mazmunli foydalanish, jalb qilish va malakasini oshirishda samaradorligini ta'kidlaydi. Keng qamrovli tahlil orqali maqola tbl, CBL va PBLNING tilni o'rganish va muloqot qobiliyatlarini rivojlantirishdagi transformatsion salohiyatini namoyish etadi.