(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
O’zbekiston Respublikasi tarixida birinchi bor Konstitutsiyasiga katta o’zgarishlar kirtildi. Bularning barchasi fuqarolarning erkinligini va ularning burchlarini amalga oshirishda qulay shart-sharoitlar yaratilib bermoqda. Fuqarolar davlatga emas, davlat fuqarolarga xizmat qiladi degan prinsipga tayangan holda, yangiliklar kirirtilib jahon standartlariga talab berila oladigan darajaga yetishish uchun islohatlar yaratmoqda. Ushbu maqolada yangi konstitutsiyanda miranda qoidasi haqida keng tushsunchalar yoritilgan.