(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada mustaqillik davri mahobatli haykaltaroshligining ilk yillari 2001-2024 yillarda tarixiy shaxslar va millatimizning ma’naviyatini yanada boyitishga qaratilgan bir qator taniqli haykaltaroshlar R.Mirtojiyev, I.Jabborov, Y.Shapirov, B.Norboyev, F.Axmedjanov, O.Olloberganov, T.To‘jixojayev, U.Usmonov, J.Annazarov, O‘.Axrolov, singari taniqli haykaltaroshlarning yurtimizning turliy nuqtalarida millatimizning g‘ururi bo‘gan tarixiy ota-bobolarimiznig simosini gavdalantirgan asarlari haqida yozilgan. Shuning bilan bir qatorda bugungi kunda ijod maydoniga kirib kelayotgan yosh haykaltaroshlar bilan ham tanishasiz. В статье представлены первые годы монументальной скульптуры периода независимости в 2001-2024 гг. исторические личности и ряд выдающихся скульпторов, направленных на дальнейшее обогащение духовности нашей нации Р.Миртожиев, И.Жабборов, Ю.Шапиров, Б.Норбоев, Ф.Ахмеджанов, О.Оллоберганов, T.To джиходжаев, У.Усманов, Дж.Анназаров, О.О работах таких выдающихся скульпторов, как ахролов, воплощавших в разных точках нашей страны образы исторических предков, которые являются гордостью нашей нации. Кроме того, вы познакомитесь с молодыми скульпторами, которые сегодня выходят на арену творчества. The article presents the first years of monumental sculpture of the period of independence in 2001-2024. historical figures and a number of outstanding sculptors aimed at further enriching the spirituality of our nation R.Mirtozhiev, I.Jabborov, Y.Shapirov, B.Norboev, F.Akhmedzhanov, O.Oloberganov, T.To dzhikhodjaev, U.Usmanov, J.Annazarov, O. About the works of such outstanding sculptors like Akhrolov, who embodied the images of historical ancestors in different parts of our country, which are the pride of our nation. In addition, you will get acquainted with young sculptors who are entering the creative arena today.