(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada folklor dostonlarining amaliy ahamiyati tahlil va talqin etilgan. Maqola uchun asos bo‘lgan “Kuntug‘mish” dostonining qahramonlari va ushbu obrazlarga to‘xtalib o‘tilgan. Ilmiy maqolada dostonning Ergash Jumanbulbul o‘g‘li varianti tomonidan kuylangani asos qilib olinadi.Shu bilan birgalikda maqolani yoritishda ko‘plab ilmiy adabiyotlar va jurnallardagi ma’lumotlardan foydalanildi. Maqolaning dolzarbligi, turli xil xalqona obrazlarning xalq eposlaridagi quvvati, ularning ta’sirini yoritib berishdir. В данной статье проанализировано и истолковано практическое значение фольклорных эпосов. В основу статьи легли герои эпоса “Кунтугмиш” и затронуты эти образы. В научной статье за основу берется тот факт, что эпос воспет cледующим вариантом сына Джуманбула. При этом в освещении статьи использовалась информация из многих научных изданий и журналов. Актуальность статьи заключается в том, чтобы осветить силу различных народных образов в народных эпосах, их влияние. This article analyzes and interprets the practical significance of folklore epics. The heroes of the saga “Kuntugmish”, which became the basis for the article, and these images are touched upon. In the scientific article, the following of the epic is taken as a basis, sung by the variant of the son of Jumanbulbul.Together with this, information from many scientific literature and magazines was used to cover the article. The relevance of the article, the power of various folk images in folk epics, is to illuminate their influence.